ΤΜΗΜΑΤΑ

Αρχική > ΤΜΗΜΑΤΑ

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ

ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ

Η Ενδοδοντία αφορά στην αντιμετώπιση παθήσεων του νεύρου του δοντιού (πολφού) και αποκατάσταση αυτών, ώστε το δόντι να μπορεί να παραμείνει στο στόμα σε συνθήκες βιολογικά, λειτουργικά και αισθητικά σωστές.

 Βλάβη στον πολφό ενός δοντιού, αντιστρεπτή ή μη,  μπορεί να συμβεί ύστερα από τραύμα, τερηδόνα, περιοδοντική βλάβη. Ακόμη, η προσθετική αποκατάσταση του δοντιού, και η πρόβλεψή του για το συνολικό σχέδιο θεραπείας μπορεί να απαιτήσει την ενδοδοντική θεραπεία ενός υγιούς δοντιού.

 Η αποκατάσταση ενός παθολογικού ή στρεσσαρισμένου πολφού γίνεται καθαρίζοντας το δόντι από την τερηδόνα. Στην συνέχεια, ακολουθεί η απομάκρυνση του πολφού με ειδικά μικροεργαλεία και η χημικομηχανική επεξεργασία του συστήματος των ριζικών σωλήνων του δοντιού με κατάλληλα αντισηπτικά και μηχανικά μέσα. Μετά την απομάκρυνση κάθε οργανικού υπολείμματος και την διαπίστωση μη αιμορραγίας ή εξιδρώματος στον ριζικό σωλήνα, πραγματοποιείται η οριστική του απόφραξη με κατάλληλα υλικα (gutta percha) για να εμποδιστεί η επικοινωνία του με το στοματικό περιβάλλον, το περιοδόντιο και τους περιακρορριζικούς ιστούς. Η θεραπεία του δοντιού δεν τελειώνει εδώ, αλλά με την οριστική επανορθωτική εργασία (θήκη, γέφυρα ή σφράγισμα)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μας Βρείτε

Διομήδους 26, Κορυδαλλός, Αττική

Τηλέφωνο επικοινωνίας

+(30) 210 49 71 028
, +(30) 6936 331471

Είμαστε Ανοιχτά

Δευτερα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 18:00
Δυνατότητα Επισκέψεων κατ' οίκον Κατόπιν Ραντεβού