ΤΜΗΜΑΤΑ

Αρχική > ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Η Περιοδοντολογία έχει ως αντικείμενό της την διάγνωση και  θεραπεία των νοσών του περιοδοντίου και των περιεμφυτευματικών ιστών, με σκοπό την διατήρηση για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της φυσικής οδοντοφυΐας και των εμφυτευμάτων σε συνθήκες βιολογικά λειτουργικά και αισθητικά αποδεκτές.

Οι συχνότερες νόσοι των ούλων αφορούν στην ουλίτιδα όπου ο ασθενής εμφανίζει πρησμένα, ερυθρά και αιμορραγικά ούλα και περιοδοντίτιδα που πέραν των προηγούμενων κλινικών σημείων παρουσιάζει και απώλεια των στηρικτικών ιστών του δοντιού (ινών του περιοδοντίου και οστού)  , Πρώτο σημάδι ανησυχίας που θα κάνει τον ασθενή να προσέλθει στον Οδοντίατρο, είναι η αιμορραγία κατά το βούρτσισμα των δοντιών. Βασικό αίτιο των νόσων του περιοδοντίου  είναι η  συγκέντρωση οδοντικής μικροβιακής πλάκας (Ο.Μ.Π.) καθώς όταν αυτή δεν απομακρύνεται καθημερινά από τα δόντια και τα ούλα, και παραμένει αμετάβλητη, οδηγεί σε φλεγμονή του βλεννογόνου με αποτέλεσμα την αιμορραγία.

 Η θεραπεία, όπως γίνεται και στο ιατρείο μας, αφορά στην απομάκρυνσή της Ο.Μ.Π. με συσκευή υπερήχων και ειδικά εργαλεία χειρός , συστήματος τακτικών επανεξετάσεων στο ιατρείο και διδαχή  στοματικής υγιεινής στον ασθενή για την διασφάλιση της διατήρησης και επίτευξη  του βέλτιστου θεραπευτικού αποτελέσματος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μας Βρείτε

Διομήδους 26, Κορυδαλλός, Αττική

Τηλέφωνο επικοινωνίας

+(30) 210 49 71 028
, +(30) 6936 331471

Είμαστε Ανοιχτά

Δευτερα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 18:00
Δυνατότητα Επισκέψεων κατ' οίκον Κατόπιν Ραντεβού