ΤΜΗΜΑΤΑ

Αρχική > ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΛΗΨΗ

ΠΡΟΛΗΨΗ

H πρόληψη είναι το Α και το Ω τόσο στη γενική όσο και στη στοματική υγεία. Το τρίπτυχο της επιτυχημένη στοματικής υγείας αφορά

  • στην πρόληψη της προσβολής από τις νόσους των δοντιών, του περιοδοντίου και του συνόλου των ιστών του στοματογναθικού συστήματος
  • στον έλεγχο, την αναστολή ή πλήρη αναστροφή της εξέλιξης αυτών των νόσων
  • στην αποκατάσταση, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, της λειτουργικότητας του στοματογναθικού συστήματος

 Η προληπτική ιατρική και κατ’ επέκταση, Οδοντιατρική, αν και σύγχρονες ειδικότητες υπήρχαν στην νοοτροπία του σύγχρονου ιατρού από την εποχή του Ιπποκράτη. Πολλοί λόγοι οδήγησαν στην ανάπτυξη της φιλοσοφίας της προληπτικής οδοντιατρικής, όπως οι εξελίξεις στις θετικές επιστήμες, η πανδημική σχεδόν έκταση και βαρύτητα προσβολής του σύγχρονου ανθρώπου από νόσους του στόματος (ιδιαίτερα νόσους του περιοδοντίου και τερηδόνα) καθώς και οικονομικοί λόγοι για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

 Η πρόληψη μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε πτυχή της σύγχρονης οδοντιατρικής. Βασική ωστόσο είναι η εκπαίδευση του ασθενούς  στην ορθή χρήση των μέσων στοματικής υγιεινής, στην αντίληψη της σημασίας των επανεξετάσεων και των τακτικών επισκέψεων και στην σχέση εμπιστοσύνης με τον θεράποντα ιατρό του.

Στο ιατρείο τα οι προληπτικές πράξεις που εφαρμόζονται αφορούν  σε κλινική εξέταση του στόματος και της περιστοματικής περιοχής, τη  φθορίωση των δοντιών, τις καλύψεις οπών και σχισμών (sealands), τις προληπτικές εμφράξεις ρητινών και τις αποτρυγώσεις (καθαρισμός δοντιών)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μας Βρείτε

Διομήδους 26, Κορυδαλλός, Αττική

Τηλέφωνο επικοινωνίας

+(30) 210 49 71 028
, +(30) 6936 331471

Είμαστε Ανοιχτά

Δευτερα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 18:00
Δυνατότητα Επισκέψεων κατ' οίκον Κατόπιν Ραντεβού